Om oss

VILKA ÄR VI?

Vilka är vi?


Studioakademien är en av Sveriges främsta utbildare inom Musikproduktion, Mixning/Mastering, Vocal Production, Piano och flera andra avdelningar.

Vi arbetar med marknadens ledande DAW's och tredjeparts mjukvaror, oavsett DAW-miljö kommer du att få bättre insikt, djupare kunskap och ett bättre arbetsflöde efter att ha gått någon av våra utbildningar.


Alla våra kursledare för utbildningarna arbetar aktivt med många olika typer av produktioner - som t.ex. elektronisk musik (House/Edm, Pop mm), Film/TV, Musikal och mycket annat.

I Studioakademiens specialiserade kurser (Mixning/Mastering, Vocal Production m.fl.) har vi även där kursledare som idag arbetar med olika projekt åt artister och skivbolag.

På våra DJ-kurser (som drivs av vårt systerföretag DJ-Akademien) har vi dessutom kursledare som arbetar för landets största nattklubbar, eventbolag och bokare.


Den samlade erfarenheten hos Studioakademiens och DJ-Akademiens kursledare gör att kunskapsnivån och alla undervisningar håller en väldigt hög standard.


Vårt fokus är att Du som elev ska ta till dig utbildningen på ett bra sätt och dessutom kunna få en djupare kunskap inom det område Du väljer, därför har vi som regel att ta in max tre (3) elever vid varje tillfälle, oavsett kurs. Som enda utbildningsföretag inom vårt område kan vi dessutom erbjuda kvalitativa privatundervisningar med tillhörande skarpa sessions och/eller spelningar.


Vårt sätt att arbeta och våra värderingar är att vi sätter extra höga krav på oss själva för att kunna ge våra elever den bästa utbildningen och samtidigt bidra med erfarenhet och värdefulla insikter från yrkeslivet!


Studioakademien, Studio3

Varför välja oss?


- Många års erfarenhet i musikbranschen

- Kursledare som idag arbetar med flera artister och skivbolag

- Flexibla kursstarter

- Du som elev kan köpa alla produkter direkt genom oss, dessutom till förmånliga priser


...och mycket annat som du kommer att märka när du väljer oss ;-)


I och med att våra kursledare arbetar med olika typer av spelningar och studioproduktioner på heltid finns det också en möjlighet att följa med/sitta med och få djupare inblick i det arbete de gör och det yrke Du vill utbilda Dig inom.


LITE HISTORIA


DJ-akademien startades år 2007 av Micke Lindfors, DJ & producent sedan ca 20 år. Eftersom verksamheten innebar både DJ- & produktionsjobb var steget inte långt till att starta utbildningar inom musikproduktion som ett starkt komplement till DJ-utbildningarna.

Utbildningarna växte under flera år och därav delades DJ-Akademien upp i 2 avdelningar med inriktning på just Studio & DJ; DJ-Akademien & Studioakademien.

VÅR VISION


DJ- & producentyrket har oftast inneburit tuffa arbetsvillkor, långa inlärningstider och något som man kan kalla "oskrivna regler".

Oavsett om du som elev vill arbeta med musiken på heltid eller enbart ha det som hobby är vårt fokus och vår vision att vara bryggan, från din dröm till förverkligande, att ge dig verktyg och kunskap som du har nytta av i alla typer av produktioner och uppdrag.


Vårt sätt att arbeta och våra värderingar är att vi sätter extra höga krav på oss själva för att kunna ge våra elever den bästa utbildningen och samtidigt bidra med erfarenhet och värdefulla insikter från yrkeslivet!

VÅRA KURSER


Ett urval av våra kurser:

 

  • Grundkurs, Musikproduktion

(Studio One, Logic, Ableton)

  • Avancerad Musikproduktion

(Studio One, Logic, Ableton)

  • Mixning & Mastering
  • Vocal Production
  • Studiopiano

STUDIOAKADEMIEN, Högbergsgatan 30  Stockholm

STUDIOAKADEMIEN  © Copyright

Fotografier, texter, filer och dylikt får under inga omständigheter laddas ner eller spridas utan skriftligt godkännande.