Vocal Production

Vocal Production


Vocal Production

Spela in, post production & mixning

KURSINFORMATION


"Vår kurs inom Vocal Prodution gör att du får en bättre inblick i processen att spela in,

efterbehandla och mixa sång (record, post production & mix)"

Det som oftast är viktigast i en låt är oftast det som är svårast för de flesta att få till ett bra sound på - sången. Vi har därför tagit fram denna kurs som ett komplement till vår Musikproduktionskurs och kursen inom Mixning & Mastering.


Inom kursen Vocal Production går vi djupare på ämnet Sånginspelning och mixning av sång, vi lär ut allt från de mest grundläggande detaljerna som t.ex. gain staging, rumsakustik vid inspelning, val av EQ- & kompressorinställningar, till vad du ska tänka på när du efterbehandlar inspelningarna.


Vid efterbehandling (post production) är det viktigt att gå igenom alla inspelningar/tagningar och säkerställa nivåer, rensa alla filer från "skräp" (som t.ex. störningsljud, onödigt starka andningsljud mm), EQ, komprimeringf, automationer, effekter (reverb, delay mm) och mycket annat.


En del av det vi går igenom på kursen, förutom ovanstående, är också; inspelning & mixning av stämmor, dubbar & körer, volym & panoreringar, komprimering (vanlig och multiband), sidechain vid mixning, parallell kompression, BUS-kanaler, automationer, olika FX-kedjor för de olika ändamålen - och mycket mer.


Målet med kursen är att samtliga elever skall få en djupare förståelse för området Vocal Production och att själva kunna genomföra professionella inspelningar som håller en hög standard och samtidigt kunna arbeta fram en kvalitativ ljudbild i post production.


Har du inget eget projekt så går våra kursledare igenom befintliga projekt och uppdrag de arbetar med i dagsläget - ytterligare ett skäl till att du ska gå vår kurs, du får direkt inblick i dagsaktuella produktioner.

KURS:         Vocal Production

LÄNGD:       6 timmar

PRIS:           2 695:-

NIVÅ:           Nybörjare/Medel

DAW:           Studio One, Ableton, Logic

LÄNKAR:    Studio One, Ableton, Logic

Vad ingår i utbildningen?

Teoretisk och praktisk undervisning inom Vocal Production.


Vi går igenom allt från hur du mixar vocal-spår och vilken FX-kedja du bör använda, till parallell kompression, clipping, sidechain vid mixning och mycket annat.


Kursen innehåller det du behöver för att kunna göra bättre sånginspelningar och mixningar samt att få en professionell nivå på det slutliga soundet.


Våra kursledare både producerar, mixar och spelar in åt flera av musikbranschens bolag och artister så du kommer garanterat att få en djupare inblick som ger långvarig kunskap.

Vem bör gå denna utbildning?

Kursen är för dig som producerar och har börjat med olika inspelningar, men även för dig som redan är etablerad producent men som inte får till det "rätta soundet". Du får en djupare inblick som gör att du kommer vidare i ditt musikskapande, samtidigt som du lär dig både teori och får genomföra praktiska uppgifter för att göra bättre inspelningar och efterbehandlingar i produktionen.


Utbildningen lär dig att tänka och arbeta objektivt utifrån varje projekt, baserat på din djupare förståelse inom Vocal Production & Post production, oavsett genre.

Har du frågor om kursen?

Du kan alltid maila oss genom att fylla i formuläret eller

skicka ett mail till info@studioakademien.se

 
 
 

STUDIOAKADEMIEN, Högbergsgatan 30  Stockholm

STUDIOAKADEMIEN  © Copyright

Fotografier, texter, filer och dylikt får under inga omständigheter laddas ner eller spridas utan skriftligt godkännande.