Mixning & Mastering

Mixning & Mastering


MIXNING & MASTERING

Postproduction, Effekter, Analogt/Digitalt

KURSINFORMATION


"Vår kurs inom mixning & mastering gör att Du får en djupare inblick och kan ta

bättre beslut i processen, baserat på Din utvecklade kunskap och lyssning samt vår erfarenhet"

Det spelar ingen roll vilket program (DAW) du arbetar i, vi går igenom teoretiska och praktiska saker i mixning och mastering som helhet - dvs inget som är specifikt för någon typ av DAW.


Vad innebär mixning och mastering?


I stort sett kan man säga att mixning och mastering är att ha erfarenheten och hörseln, men också kunskapen, att fatta objektiva beslut om vad som är bäst för låten/produktionen.


Många anser att mixning och mastering är någon form av svart magi som inte går att lära sig, du måste vara född med kunskapen - och det krävs mycket pengar och en stor studio för att lyckas.

Det håller inte vi med om.


Visserligen krävs det tid och och engagemang för att lära sig, men idag finns det så pass bra och utvecklad mjukvara (och hårdvara för en billig peng) som i stort sett ger liknande resultat och som tar Dig en bra bit på vägen.

Däremot måste du ha kunskapen om vad mixandet innebär i praktiken samt vilka vägar och beslut du behöver ta för att få en låt eller produktion att glänsa; volym på alla individuella spår, panoreringar i ljudbilden, effekter, automationer - alla beslut spelar stor roll för den slutliga produkten.


En del av det vi går igenom på kursen är; volym & panoreringar, komprimerint, mixning av sång, sidechain vid mixning, parallell kompression, arbeta med BUS-kanaler, automationer, olika FX-kedjor för de olika ändamålen - och mycket mer.


Målet med kursen är att samtliga elever skall kunna avsluta ett eget projekt genom att aktivt arbeta tillsammans med kursledaren och fördjupa sig inom mixning och mastering, styra effekter och andra plugin-verktyg. Detta projekt är också en bra "manual" för eleven; att kunna gå tillbaka till, jämföra med nya projekt, fördjupa sig i de olika segment vi har arbetat med etc.


Har du inget eget projekt så går våra kursledare igenom befintliga projekt och uppdrag de arbetar med i dagsläget - ytterligare ett skäl till att du ska gå vår kurs, du får direkt inblick i dagsaktuella produktioner.

KURS:         Mixning & Mastering

LÄNGD:      8 timmar (inkl pauser)

PRIS:           2 995:-

NIVÅ:           Avancerad

DAW:           -

LÄNKAR:    -

Vad ingår i utbildningen?

Teoretisk och praktisk undervisning inom mixning och mastering.


Vi går igenom allt från hur du mixar vocal-spår och vilken FX-kedja du bör använda, till komprimering och parallell kompression, clipping, sidechain vid mixning, automationer, multibandslimitering och mycket annat.


Kursen innehåller det Du behöver för att kunna göra bättre mixar, baserade på objektiva val från Dig som producent/mixare, samt möjligheten att ta dig an större projekt och få ännu bättre kontinuitet i Ditt arbetsflöde


Våra kursledare mixar och mastrar idag åt flera av musikbranschens producenter och artister så Du kommer garanterat att få en djupare inblick som ger långvarig kunskap.


 

TÄNK PÅ!


Du som elev måste ha tillgång till dator, mjukvara (DAW)  samt hörlurar.


PC/Mac eller valet av DAW (Studio One, Logic etc) spelar ingen roll på denna kurs då vi går igenom teori och praktiska saker som inte är specifikt för varje DAW utan mixning & mastering som helhet.

Vem bör gå denna utbildning?

Kursen är för dig som idag producerar och/eller har börjat med mixning men vill få en djupare inblick och samtidigt komma vidare i ditt musikskapande. Du lär dig både teori och får genomföra praktiska uppgifter för att göra bättre mixar.


Utöver det teoretiska och praktiska lär utbildningen dig att tänka objektivt utifrån varje projekt, baserat på din djupare förståelse inom mixning, förmedling av låtens känsla, komposition mm.


Vill du gå vår mixnings- & masteringskurs förutsätter det att du har bra kännedom om det program du arbetar i (Studio One, Logic, FL Studio, Cubase m.fl.) - du kommer att arbeta parallellt med vår kursledare och genomföra olika uppgifter och övningar.

Har du frågor om kursen?

Du kan alltid maila oss genom att fylla i formuläret eller

skicka ett mail till info@studioakademien.se

 
 
 

STUDIOAKADEMIEN, Högbergsgatan 30  Stockholm

STUDIOAKADEMIEN  © Copyright

Fotografier, texter, filer och dylikt får under inga omständigheter laddas ner eller spridas utan skriftligt godkännande.